12 kesä

Jäsentiedote 2/2015

HYVÄT METSÄSTYSSEURAN JÄSENET

Kesäkuu on tullut, mutta kesäsäätä saa näköjään vielä odotella. Tekemistä kuitenkin riittää, voi käydä vaikka talkoissa tai ampumassa savikiekkoja. Metsästysseuran toiminnassa tämä kesä on hiljaisempaa aikaa, mutta toki jotakin tapahtuu myös kesällä. Tässä tiedotteessa kerrotaan näistä metsästysseuran kesäajan tärkeimmistä tapahtumista, joihin toivomme sinun osallistuvan.

1.  TALKOOTOIMINTA

Lauantaina 16.5. pidettiin talkoot, jossa Metsästysmaja kunnostettiin vuokrauskuntoon ja tehtiin halkoja omalta tontilta kaadetuista puista. Myrsky, joka riehui 23.5., kaatoi puita Metsästysmajan tontilta jonkin verran. Nämä puut kerätään talteen vasta kesälomien jälkeen, jolloin pidämme talkoot.  Tarkemmasta ajankohdasta ilmoitetaan seuran kotisivuilla ja sähköpostilla. Muusta talkootoiminnasta ilmoitetaan erikseen tekstiviestillä tai sähköpostilla. Talkootöissä tarvitaan aina työvoimaa, siispä tulkaapa talkoisiin!

2. METSÄSTYSMAJAN KÄYTTÖ

Metsästysmajaa vuokrataan ulkopuolisille jatkuvasti, mutta silloin kun majalla ei ole vuokralaisia, on metsästysmaja kaikkien jäsenten käytettävissä vapaasti. Vuokraustilanteesta selvyyden näkee täältä kotisivuilta (katso tästä varauskalenteri, vihreällä merkityt vapaat, punaisella varatut), tai Taistolta, p. 040-5259131 (xtaisto.komulainen@elisanet.fi ). Selvitä vuokraustilanne aina ennen majalle menoa, jotta ei tule mitään epäselvyyksiä.

Majan käyttäjät, huolehtikaa, että maja jää siistiin kuntoon käyntinne jälkeen!

3.  RIISTAPELTOJEN TEKO

Riistapellot kylvetään kesäkuussa. Molemmat hirviseurueet huolehtivat peltojen tekemisestä omalle alueelleen, tarkemman ajankohdan seurueet sopivat keskuudessaan. Siemenet ja lannoitteet ovat valmiina lahtivajalla. Keijo ja Raimo toimivat yhdyshenkilöinä riistapeltojen teossa. Riistapeltojen teko on kaikkien velvollisuus, joten mukaan tekemään riistapeltoja!

NUOLUKIVIÄ on viety maastoon jo keväällä jonkin verran, mutta vielä on paikkoja, joihin niitä ei ole viety. Nuolukiviä on lahtivajalla, josta niitä voi käydä hakemassa ja viedä maastoon, jos vain intoa riittää.

4.  AMPUMATOIMINTA

Piippolan seudun rhy järjestää jälleen tänä kesänä hirvikokeiden harjoitusammuntoja ja hirvikoeammuntoja Rahka-ahon ampumaradalla. Harjoitusammuntoja pidetään 9.7., 23.7., 6.8. ja 27.8. Hirvikoeammunnat ovat 30.6, 14.7., 25.7., 11.8. ja 29.8. Ampumakokeen hinta on ennallaan eli yhden sarjan hinta on 20 €.

Harjoitusammunnat pidetään torstaisin klo 17-19. Hirvikoeammunnat ovat tiistaisin klo 17-19 ja lauantaisin klo 10-13. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tiistaisin 17-19 ja lauantaisin 10-13.

SAVIKIEKKOJEN AMPUJAT! HUOMIOIKAA MAJALLA OLEVAT VUOKRALAISET!

MUISTATHAN! MIKÄLI SINULLA EI OLE VOIMASSA OLEVAA HIRVENAMMUNTAKOETTA, SE ON SUORITETTAVA ENNEN SYKSYN HIRVIKOKOUSTA.

5. MUUT ASIAT

Hirvilupia anottiin 5 % enemmän kuin vuosi sitten. Seuramme tarkka lupamäärä selviää syyskuun alussa seurojen yhteislupapalaverissa, mutta lupamäärä ei juuri muutu. Syksyn hirvijahtiin ilmoittautui 20 metsästäjää. Hirvilupamaksut pienenevät ilmeisesti vähän. Maksu maksetaan elokuun loppuun mennessä. Maksettava määrä ilmoitetaan syksyn jäsentiedotteessa.

Mikäli sinulla on sähköpostiosoite, etkä ole ilmoittanut sitä vielä Ahokylän Erän jäsenrekisteriin, ilmoita se välittömästi Joukolle (xjouko.nissinen@pp4.inet.fi), niin voimme toimittaa jäsentiedotteesi sähköisesti. Mikäli osoitteesi tai puhelinnumerosi on muuttunut, ilmoita muuttuneet tiedot joko Raimolle, p. 050-4955977, tai Joukolle, p. 040-5900567, tai Mikolle, p. 044-3360957.

MUISTATHAN MAKSAA JÄSENMAKSUSI !

RENTOUTTAVAA KESÄÄ KAIKILLE!

JOHTOKUNTA