Riistanhoito

Riistapellot

Seuralla on riistapeltoja eri puolilla seuran aluetta 7-10 kpl vuosittain. Näissä pelloissa viljellään rehukaalta, rehurapsia, kauraa ja naurista. Seuran alueella on myös useita ruokintakatoksia, joihin viedään heinää. Kaikki riistanhoitotyöt tehdään talkoilla.

Pienpetojen pyyntikilpailu

Seura järjestää joka vuosi pienpetojen pyyntikilpailun, jossa kilpailuaika on kalenterivuosi ja pyyntialueena koko Pyhännän kunta. Kilpailussa saa pisteitä laillisesti hävitetyistä pienpedoista seu­raavasti: Kettu, supikoira ja mäyrä 10 p, näätä ja minkki 5 p ja ketunpojat 2 p. Eniten vuoden aikana pisteitä keränneet palkitaan. Parhaalle on luvassa 50 €:n arvoinen pal­kinto, toiseksi parhaalle 35 €:n ja kolmanneksi parhaalle 20 €:n arvoinen palkinto. Parhaat palkitaan seuran talvikokouksessa.

Nuolukivet

Nuolukiviä levitetään vuosittain seuran vuokraamille alueille n. 40 kpl. Nuolukiviä säilytetään lahtivajalla, josta niitä voi käydä hakemassa ja viedä maastoon viimeistään syksyllä. Seuralaiset, tarkastakaa Keijolta tai Raimolta, minne kiviä on jo viety, jottei tule kiviä liian lähekkäin.

Riistakolmiolaskenta

Ahokylän Erän alueella on yksi riistakolmiolaskenta-alue. Riistakolmiolaskenta suoritetaan kesällä ja talvella. Erityisesti nuoria kaivataan mukaan riistakolmiolaskentaan!