31 touko

Jäsentiedote 2/2016

JÄSENTIEDOTE   2 / 2016

HYVÄT METSÄSTYSSEURAN JÄSENET

Helteiset säät ovat tulleet ja kesä on jo pitkällä. Kesäiltoina voi käydä vaikka savikiekkoja ampumassa, kun ampumapaikka on kunnossa ja puhdistettu. Toivottavasti ampumapaikka on ahkerassa käytössä. Toki muutakin toimintaa kuin ampuminen on tarkoitus tänä kesänä tehdä ja tässä tiedotteessa kerrotaan muista metsästysseuran kesäajan tärkeimmistä tapahtumista, joihin toivomme sinun osallistuvan.

1.  TALKOOTOIMINTA

Kaikille tiedotettiin talkoista, jotka pidettiin 21.5.2016. Talkoot sujuivat hyvin ja suunnitellut työt saatiin tehdyksi. Metsästysmaja saatiin kunnostettua vuokraustoimintaa varten ja ensimmäiset vuokralaiset majalla olivat toukokuun viimeisenä viikonloppuna. Lahtivajan talkoot jäivät pitämättä, koska porukkaa ei ollut tarpeeksi sekä metsästysmajalle että lahtivajalle. Lahtivajalla on tarkoitus järjestää talkoot ensi viikolla, viikolla 23. Tarkempi päivä tiedotetaan sähköpostilla tai tekstiviestillä ja seuran kotisivuilla. Yrittäkää päästä talkoisiin!

2. MAJAN VUOKRAUSTOIMINTA

Seuran jäsenet voivat käyttää majaa aina silloin, kun siellä ei ole vuokralaisia. Taisto Komulainen (p. 0405259131) ja Aila Hyvönen vastaavat edelleen majan vuokraustoiminnasta ja heiltä voi kysyä, milloin maja on vapaa. Majan vuokraustilannetta voi seurata myös seuran kotisivuilta, www. ahokylanera.fi.

2.  RIISTAPELTOJEN TEKO

Riistapeltojen teko on riistanhoitotyön tärkein kohde. Molemmat hirviseurueet tekevät pellot omalle alueelleen. Siemenet ja lannoitteet ovat valmiina lahtivajalla. Riistapellot tehdään kesäkuussa, tarkemman ajankohdan sopivat seurueet keskuudessaan. Riistapeltojen teosta voi tiedustella KEIJOLTA tai RAIMOLTA. Riistapellot hyödyttävät kaikkia metsästäjiä, joten kaikki mukaan talkoisiin!

NUOLUKIVIÄ on levitetty maastoon talvella ja keväällä, mutta vielä on paikkoja, joihin niitä ei ole viety. Nuolukiviä on lahtivajalla, josta niitä voi käydä hakemassa ja viedä maastoon, jos vain intoa riittää.

3.  AMPUMATOIMINTA

Piippolan seudun rhy järjestää tänä kesänä hirvikokeiden harjoitusammuntoja ja hirvikoeammuntoja Rahka-ahon ampumaradalla. Harjoitusammuntoja pidetään 2.6, 7.7 ja 21.7. Hirvikoeammuntoja järjestetään 7.6, 28.6, 12.7, 23.7 ja 9.8. Harjoitusammunnat pidetään torstaisin klo 17-19. Hirvikoeammunnat ovat tiistaisin klo 17-19 ja lauantaisin klo 10-13. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tiistaisin 17-19 ja lauantaisin 10-13. Hirvikoeammunnoista löytyy tietoa myös Piippolan seudun rhy:n sivuilta, Ahokylän Erän kotisivuilta ja riista.fi-sivuilta.

MUISTATHAN! MIKÄLI SINULLA EI OLE VOIMASSA OLEVAA HIRVENAMMUNTAKOETTA, SE ON SUORITETTAVA ENNEN SYKSYN HIRVIKOKOUSTA.

4. MUUT ASIAT

Suurin osa seuran maanvuokrasopimuksista uusittiin talven ja kevään aikana. Ajan tasalla oleva metsästysalueen kartta laitetaan seuran kotisivuille ennen syksyn jahtikauden alkua. Kartta metsästysalueista lähetetään myös sähköpostissa kaikille jäsenille syksyn jäsentiedotteen yhteydessä. Mikäli sinulla on sähköpostiosoite, etkä ole ilmoittanut sitä vielä Ahokylän Erän jäsenrekisteriin, ilmoita se seuran sihteerille, Mikolle (mikko.nissinen@live.com), niin voimme toimittaa jäsentiedotteesi sähköisesti. Jos osoitteesi tai puhelinnumerosi on muuttunut, ilmoita Mikolle myös tästä.

Hirvilupia anottiin 10 % enemmän kuin viime syksynä. Seuran tarkka lupamäärä selviää syyskuun alussa pidettävässä seurojen yhteislupapalaverissa, mutta lupamäärät nousevat vähän. Syksyn hirvijahtiin ilmoittautui 23 metsästäjää. Hirvilupamaksut nousevat vähän, jos lopullisessa metsästäjämäärässä ei tapahdu muutoksia. Maksu maksetaan elokuun loppuun mennessä. Maksettava määrä ilmoitetaan syksyn jäsentiedotteessa.

HUOM! MUISTA MAKSAA JÄSENMAKSUSI                     RENTOUTTAVAA KESÄÄ KAIKILLE!

 JOHTOKUNTA