20 heinä

Jäsentiedote 2/2021

AHOKYLÄN ERÄ RY                                                      JÄSENTIEDOTE 2 / 2021
HYVÄT METSÄSTYSSEURAN JÄSENET
Kesä on edennyt jo ohi juhannuksen ja loppukesän ja syksyn toiminnan suunnittelu käynnissä. Korona on onneksi saatu hallintaan ja metsästysseura voi toimia taas osapuilleen normaalisti. Edelleen jotkut tälle vuodelle suunnitelluista toimista jää tekemättä, mutta osa on tarkoitus tehdä kesällä ja alkusyksystä. Tässä tiedotteessa kerrotaan Ahokylän Erän tärkeimmistä tapahtumista, joihin toivomme mahdollisimman monen osallistuvan.
1. LAHTIVAJAN VARASTON RAKENTAMINEN JA KODAN KORJAAMINEN
Lahtivajan varasto rakennetaan valmiiksi kesällä. Varaston sisäkaton rakentaminen on kesken ja sähkötyöt tekemättä. Tavoitteena on, että rakennustyöt saadaan tehtyä ennen metsästyskauden alkua. Rakennustalkoista ilmoitetaan sähköpostilla ja seuran kotisivuilla. Yrittäkää päästä talkoisiin!
2. MAJAN VUOKRAUSTOIMINTA
Seuran jäsenet voivat käyttää majaa aina silloin, kun siellä ei ole vuokralaisia. Metsästysmaja on keväällä siivottu ja laitettu vuokrauskuntoon. Taisto Komulainen (p. 0405259131) ja Aila Hyvönen vastaavat edelleen majan vuokraustoiminnasta ja heiltä voi kysyä, milloin maja on vapaa. Majan vuokraustilannetta voi seurata myös seuran kotisivuilta, www. ahokylanera.fi.
Muista talkootöistä, mikäli niitä ilmaantuu, ilmoitetaan erikseen sähköpostilla ja seuran kotisivuilla.
2. RIISTAPELTOJEN TEKO
Riistapeltojen teko on riistanhoitotyön tärkein kohde. Molemmat hirviseurueet vastaavat peltojen tekemisestä omalle alueelleen. Siemeniä ja lannoiteita on lahtivajalla. Riistapellot tehdään kesä-heinäkuussa, tarkemman ajankohdan sopivat seurueet keskuudessaan. Riistapeltojen teosta voi tiedustella KEIJOLTA tai RAIMOLTA. Riistapellot hyödyttävät kaikkia metsästäjiä, joten jokainen voi osallistua talkoisiin!
NUOLUKIVIÄ on levitetty maastoon melko paljon talvella ja keväällä, mutta vielä on paikkoja, joihin niitä ei ole viety. Nuolukiviä on lahtivajalla, josta niitä voi käydä hakemassa ja viedä maastoon, jos vain intoa riittää.

Piippolan seudun rhy järjestää jälleen tänä kesänä hirvikokeiden harjoitusammuntoja ja hirvikoeammuntoja Rahka-ahon ampumaradalla. Harjoitusammuntoja pidetään 22.7, 19.8 ja 16.9. Hirvikoeammuntoja järjestetään 24.7, 10.8, 21.8, 7.9 ja 18.9. Harjoitusammunnat pidetään torstaisin klo 17-19. Hirvikoeammunnat ovat tiistaisin klo 17-19 ja lauantaisin klo 10-13. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tiistaisin 17-19 ja lauantaisin 10-13. Hirvikoeammunnoista löytyy tietoa myös Piippolan seudun rhy:n sivuilta ja riista.fi- sivuilta.
Metsästäjätutkintoon valmistava koulutus pidetään Pyhännän kunnantalolla 26-29.7. Metsästäjätutkinto tentit järjestetään 30.7, 3.8, 9.8 ja 12.8.
4. MUUT ASIAT
Pyhännän metsästysseurojen yhdessä järjestämää Pyhännän Eräleiriä Metsästysmajalla ei pystytty järjestämään koronan vuoksi tänäkään vuonna. Tavoitteena on, että ensi vuonna pystymme järjestämään vastaavan leirin jälleen.
Hirvilupia anottiin n. 30 % enemmän kuin viime syksynä. Seuran tarkka lupamäärä selviää elokuun lopulla pidettävässä seurojen yhteislupapalaverissa, mutta lupamäärät kasvavat jonkin verran. Syksyn hirvijahtiin ilmoittautui 20 metsästäjää. Hirvilupamaksut nousevat vähän, mikäli lopullisessa metsästäjämäärässä ei tapahdu muutoksia. Maksu maksetaan elokuun loppuun mennessä. Maksettava määrä ilmoitetaan syksyn jäsentiedotteessa.

Mikäli sinulla on sähköpostiosoite, etkä ole ilmoittanut sitä vielä Ahokylän Erän jäsenrekisteriin, ilmoita se seuran sihteerille, Mikolle (mikko.nissinen@live.com), niin voimme toimittaa jäsentiedotteesi sähköisesti. Jos osoitteesi tai puhelinnumerosi on muuttunut, ilmoita Mikolle myös muutoksesta.
Kevään ja alkukesän aikana ajettiin halkoja metsästysmajalle ensi talveksi. Urakka oli melkoinen ja suuret kiitokset kaikille niille jotka osallistuivat talkoisiin.
Riistakolmiolaskenta tehdään 24.7-1.8 välisenä aikana. Tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin sähköpostilla ja seuran kotisivuilla.
HUOM! MUISTA MAKSAA JÄSENMAKSUSI
RENTOUTTAVAA KESÄÄ KAIKILLE!
JOHTOKUNTA