30 Kes

Jäsentiedote 2/2022

AHOKYLÄN ERÄ RY                                                                                  JÄSENTIEDOTE   2 / 2022

 HYVÄT METSÄSTYSSEURAN JÄSENET

 Kesä on jo pitkällä ja kesäkauden toiminta metsästysseurassa käynnistymässä. Korona ei enää haittaa ja metsästysseura voi toimia taas normaalisti. Tässä tiedotteessa kerrotaan Ahokylän Erän kesäajan tärkeimmistä tapahtumista, joihin toivomme mahdollisimman monen osallistuvan.

1.  LAHTIVAJAN KODAN KORJAAMINEN 

 Lahtivajan kota on mennyt niin huonoon kuntoon, että se pitää korjata. Tarvikkeet on hankittu valmiiksi ja korjaustyöt on tarkoitus aloittaa kesän aikana. varasto rakennetaan valmiiksi kesällä. Rakennustalkoista ilmoitetaan sähköpostilla ja seuran kotisivuilla. Yrittäkää päästä talkoisiin!

Muista talkootöistä, mikäli niitä ilmaantuu, ilmoitetaan erikseen sähköpostilla ja seuran kotisivuilla.

2. MAJAN VUOKRAUSTOIMINTA

 

Seuran jäsenet voivat käyttää majaa aina silloin, kun siellä ei ole vuokralaisia. Metsästysmaja siivottiin keväällä ja laitettiin vuokrauskuntoon. Taisto Komulainen (p. 0405259131) ja Aila Hyvönen vastaavat edelleen majan vuokraustoiminnasta ja heiltä voi kysyä, milloin maja on vapaa. Majan vuokraustilannetta voi seurata seuran kotisivuilta, www. ahokylanera.fi.

2.  RIISTAPELTOJEN TEKO

Riistapeltojen teko on riistanhoitotyön keskeisin kohde. Molemmat hirviseurueet hoitavat peltojen tekemisen omalle alueelleen. Siemeniä ja lannoitteita on lahtivajalla. Riistapellot tehdään kesä-heinäkuussa, tarkemman ajankohdan sopivat seurueet keskuudessaan. Riistapeltojen teosta voi tiedustella JOUKOLTA tai RAIMOLTA. Riistapellot hyödyttävät kaikkia metsästäjiä, joten jokainen voi osallistua talkoisiin!

NUOLUKIVIÄ on levitetty maastoon jonkin verran talvella ja keväällä, mutta vielä on paikkoja, joihin niitä ei ole viety. Nuolukiviä on lahtivajalla, josta niitä voi käydä hakemassa ja viedä maastoon, jos vain intoa riittää.

3.  AMPUMATOIMINTA

Piippolan seudun rhy järjestää jälleen tänä kesänä hirvikokeiden harjoitusammuntoja ja hirvikoeammuntoja Rahka-ahon ampumaradalla. Harjoitusammuntoja pidetään 23.6, 21.7, 25.8 ja 15.9. Hirvikoeammuntoja järjestetään 28.6, 23.7, 9.8, 27.8, 6.9 ja 17.9. Harjoitusammunnat pidetään torstaisin klo 17-19. Hirvikoeammunnat ovat tiistaisin klo 17-19 ja lauantaisin klo 10-13. Ilmoittautumisia otetaan vastaan tiistaisin 17-19 ja lauantaisin 10-13. Hirvikoeammunnoista löytyy tietoa myös Piippolan seudun rhy:n sivuilta ja riista.fi- sivuilta.

Metsästäjätutkintoon valmistava koulutus pidetään Pyhännän kunnantalolla 25-28.7. Metsästäjätutkinto tentit järjestetään 29.7, 2.8, 8.8 ja 12.8..

 4. MUUT ASIAT

 Pyhännän metsästysseurat järjestivät yhdessä Eräleirin Salmijärven kämpällä 28.5. Eräleirille osallistui 28 8-14 metsästyksestä kiinnostunutta ja lasta ja lähes saman verran ohjaajia eri metsästysseuroista. Leiri onnistui hyvin. Tavoitteena on, että ensi vuonna pystymme järjestämään vastaavan leirin jälleen.

Hirvilupia anottiin n. 30 % enemmän kuin viime syksynä. Seuran tarkka lupamäärä selviää syksyn yhteislupapalaverissa. Lupamäärän kasvu merkitsee myös hirvilupamaksujen nousua. Maksettava määrä ilmoitetaan syksyn jäsentiedotteessa.  Maksu suoritetaan syksyn hirvikokoukseen mennessä.

Mikäli sinulla on sähköpostiosoite, etkä ole ilmoittanut sitä Ahokylän Erän jäsenrekisteriin, ilmoita se seuran sihteerille, Mikolle (mikko.nissinen@live.com), niin voimme toimittaa jäsentiedotteesi sähköisesti. Jos osoitteesi tai puhelinnumerosi on muuttunut, ilmoita Mikolle muutoksesta.

Metsästysmajalle voi ajaa halkoja lahtivajalta ensi talveksi. Taistolta tarkempia ohjeita ja tietoja.

Riistakolmiolaskenta tehdään 23.7-7.8 välisenä aikana. Tarkka ajankohta ilmoitetaan myöhemmin sähköpostilla ja seuran kotisivuilla.

 

HUOM! MUISTA MAKSAA JÄSENMAKSUSI!                    MUKAVAA KESÄÄ KAIKILLE!

 

JOHTOKUNTA